Dirigenter

Jon Lundberg – Romele Blåsorkester

Jon Lundberg kommer ursprungligen från Ludvika i Dalarna, men klarinettstudierna på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn samt Musikhögskolan i Malmö har fått honom att slå ordentlig rot i den skånska myllan.

Sedan sin examen 2005 har han kombinerat anställningar på flera kulturskolor i regionen, med att frilansa som klarinettist på bl.a. Malmö Opera, Helsingborgs Symfoniorkester och Kammaropera Syds populära sommaroperetter på Ystad teater.

Jon arbetar på kulturskolorna i Vellinge och Skurup där han utöver klarinett och saxofon undervisar sammanlagt tre olika blåsorkestrar.

Efter att mellan 2016-2019 studerat orkesterledning på Musikhögskolan Ingesund startade han SYCO (Skåne Youth Concert band) som samlar ungdomar från hela Skåne för att spela blåsorkester på en lite mer avancerad nivå, och i januari 2020 hade de sin första konsert på Musikhögskolan i Malmö.

Dirigent för Romele Blåsorkester sedan 2019.

Jeanette Eliasson Dahl – Blåschock

Utbildad vid musikhögskolan i Malmö 1988-1992, där hon gick IE-utbildningen med klarinett som huvudinstrument.
Mellan 1993-1994 studerade hon för klarinettisten Michel Lethiec vid konservatoriet i Nice.

Hon har sedan 1998 varit anställd på Kulturskolan i Lomma kommun där hon undervisar i klarinett, saxofon, musikteori och orkester.

Är verksam som konsertmästare i Malmö Brandkårs orkester och som 2ra klarinettist/basklarinettist i Lunds stadsorkester.

Har mellan 2006-2019 varit dirigent för Romele Blåsorkester.